Brailledag – 4 januari

Wereld Braille Dag

Vandaag – 4 januari – is het Wereld Braille Dag. Op deze dag is het de geboortedag van Louis Braille, de uitvinder van het brailleschrift. Het doel van de Wereld Braille Dag is om elk jaar het belang van braille onder de aandacht te brengen. Dankzij Louis Braille hebben slechtzienden en blinde mensen over de hele wereld toegang tot informatie en de mogelijkheid om te communiceren. Het brailleschrift wordt tot op heden wereldwijd en in alle talen gebruikt.

Wat is Braille? 

Braille is een alfabet speciaal gemaakt voor slechtzienden en blinden om te kunnen lezen en schrijven. Dit alfabet werkt op basis van reliëf, dit zijn bolletjes die een verhoging kunnen maken in het papier zodat dit voelbaar is voor slechtzienden en blinden. Op deze manier kan het brailleschrift met de vingers worden gelezen. Je kan braille herkennen door rasters van twee bij drie bolletjes.

Naturally Tasty produceert verpakkingen met Braille 

Naturally Tasty vindt het erg belangrijk dat er meer aandacht komt vanuit de maatschappij voor slechtzienden en blinden in Nederland. Nederland telt namelijk meer dan 70.000 mensen die braille kunnen lezen. Daarom hebben wij dit jaar voor het eerst in Nederland verse biologische producten geïntroduceerd met een verpakking waarop braille is geïntegreerd. Daarnaast zal Naturally Tasty een deel van de soep productie doneren aan organisaties die dag en nacht zorg bieden aan blinden en participeren wij voor verschillende projecten en initiatieven voor deze groep mensen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een comment achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.