Naturally Tasty logo

Nieuws

Naturally Tasty brengt nu ook Braille in de Nederlandse Bio branche.

MVO Naturally Tasty braille verpakking


Feiten en Cijfers:

Wereldwijd hebben 285 miljoen mensen een visuele beperking: 246 miljoen mensen zijn slechtziend en 39 miljoen zijn blind. In Nederland zijn ongeveer 350.000 mensen blind en slechtzienden. Daarvan zijn naar schatting 274.000 mensen slechtziend en circa 76.000 mensen blind. Meer dan 250.000 Nederlanders hebben een visuele beperking in beide ogen. Eén van de belangrijkste oorzaken voor de toename is de vergrijzing, omdat veel ouderen slechtziend worden en soms zelfs blind (82% van de blinden is 50 jaar of ouder). 85% van de mensen met een visuele beperking in Nederland is 50 jaar of ouder. In 2020 zijn er naar schatting zo’n 380.000 mensen met een visuele beperking, 30,000 meer dan 2019.

Naturally tasty heeft als eerste in de Nederlandse Bio markt braille verwerkt op hun verpakkingen. Het braille staat er in drie verschillende talen op, Frans, Duits en Nederlands. Hierbij willen we graag mensen met visuele beperkingen in Nederland, België en Duitsland extra onder de aandacht brengen en toch laten merken dat wij denken aan hun.

Met braille op onze verpakkingen wordt het ook makkelijker voor slechtziende mensen en blinden om te winkelen. Zo bieden we een rijker winkel-ervaring.

Met het Braille op onze verpakkingen, hebben wij leuk evenementen gepland voor slechtziende mensen en blinden. Hierbij doneren wij ook onze soepen aan de stichtingen voor de minder ziende mensen.

Deel met anderen