Veganisme

De betekenis van veganisme

Veganisme is een levenswijze waarbij – voor zover praktisch haalbaar – eenvoudig gezegd wordt gestreefd om geen dieren te (laten) gebruiken voor eten, kleding of andere doeleinden. Daarbij gaat het niet om de manier waarop dieren gebruikt kunnen worden, maar vooral dat er dieren gebruikt worden, terwijl mensen ook prima kunnen leven zonder het gebruik of eten van dierlijke producten. 

Veganisme als trend

Veganisme is een goede trend die aansluit bij een behoefte die er al langer was. Waar iedereen het diep van binnen wreed vindt om dieren geslacht te zien worden, wordt er toch nog vaak gekozen voor het eten van dierlijke producten als vlees, melk en eieren. Het lijkt namelijk vaak ingewikkeld om geen dierlijke producten meer te eten, maar dat is de laatste jaren juist een stuk makkelijker geworden. In de supermarkten zijn tegenwoordig een hoop vleesvervangers te vinden en er is veel meer aandacht voor vegan recepten in kookboeken. Naturally Tasty sluit ook aan bij deze trend door het produceren en verkopen van vegan soepen, probeer bijvoorbeeld eens onze vegan linzensoep Original. 

Vegan is gezond 

Steeds meer diëtisten en voedingsdeskundigen over de hele wereld oordelen dat een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon gezond is en geschikt is voor alle leeftijden, waaronder ook ouderen, kinderen en sporters. Een goed uitgebalanceerd plantaardig voedingspatroon biedt namelijk alle voedingsstoffen om energiek en gezond te blijven. Niet alleen kan je alle voedingsstoffen uit plantaardig voedsel halen, maar het vermijden van dierlijke producten levert ook belangrijke gezondheidsvoordelen op. Door vegan te eten verlaag je de kans op het risico op hart- en vaatziekten en kanker. Bovendien heb je als vegan minder kans op overgewicht en diabetes type 2. Onder topsporters worden plantaardige diëten ook steeds populairder. 

Vegan soepen van Naturally Tasty 

Naturally Tasty produceert en verkoopt meerdere smaken vegan soepen die goddelijk lekker zijn. Zo lekker, dan zelfs de grootste kannibalen het stukje vlees niet zullen missen. Je kunt onze soepen serveren met een paar sneetjes versgebakken brood of toast. En, als we je een tip mogen geven, bewaar een beetje soep voor de volgende dag, zodat je tijdens je werk- of schooldag ook nog kunt genieten van een heerlijke lunch. 

De volgende smaken soepen zijn vegan en verkrijgbaar bij Naturally Tasty: 

Biologische vegan linzensoep Original

Biologische vegan linzensoep met Pompoen

Biologische vegan linzensoep met Tomaat

Biologische vegan linzensoep met Wortel

Biologische vegan linzensoep met Gember en Kurkuma

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een comment achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.